Katit

Mökkitiimimme olennainen osa on rakas viiksiniekkainen parivaljakko. Kissamme osaavat istua ja antaa tassua, ja esittävät mielellään taitojaan myös mökkiläisille. Ne ovat osoittaneet meille, miten tärkeää työtä kissa voi tehdä turistien kanssa: syntyy kohtaamisia, jotka muistetaan aina.

Olavi pelasti mustavalkoiset siskokset Hanin ja Sulon vilja-aittamme alta toukokuussa 2012. Ne olivat jääneet orvoiksi ja niitä ruokittiin tuttipullolla. Ehkä siksi ne olivat kiintyneet niin kovasti ihmisiin ja pomppivat perässämme kaikkialle. Koska maaseudulla syntyy paljon kodittomia kissanpentuja, olemme leikkauttaneet kaikki kissamme jo nuorina. Näin ne saavat viettää huoletonta kotielämää hiiriä pyydystäen, leikkien ja takan edessä laiskotellen.

Hanista ja Sulosta tuli heti työkavereitamme. Ne kävivät alusta asti kanssamme tapaamassa mökkiläisiä ja tarkistamassa mökkejä. Kevät ja syksy olivat jännittävintä aikaa, koska silloin Hani ja Sulo pääsivät välillä perkaamaan saalista kalastajien kanssa.

Hani oli perheemme lempeä kuningatar, joka hyppäsi usein mukaan lähtiessämme mökkikierrokselle. Tästä syystä automme ja traktorimme olivat aina täynnä käpälänjälkiä. Suureksi suruksemme rakas Hanimme katosi 29.12.2014 jälkeäkään jättämättä. Samaan aikaan mökkitiellämme havaittiin isoja ilveksen jälkiä 😦 Kattikoplassamme on siis yksi tärkeä jäsen vähemmän.

Kaksossisaruksista kanssamme tassuttelee yhä mustanokkainen ja hämmästyneen näköinen Sulo, joka on oman tiensä kulkija, riistametsän väsymätön bongari.

Elokuussa 2014 kattikoplamme täydentyi pienellä kollipojalla, Hansulla, joka on hurmannut kaikki tapaamansa mökkiläiset. Hansu sai nimensä aivan ensimmäisten mökkiläistemme kunniaksi (Hansu ja Veera vuokrasivat Villa Keijulan vuonna 1974). Hani oli Hansulle emohahmo, joka ehti ennen katoamistaan kouluttaa pikkuista kollipoikaa talon tavoille. Kollimme on kiinnostunut minttuhiiristä, ihmissylistä, seikkailuista ja ruoasta. Pikkunappula matkustaa mielellään olkapäällä ja ryhtyy aina toimeen. Paiskataan tassua, kun tavataan!

Voit lukea mökkikattiemme Sulon ja Hansun seikkailuista Facebook-sivuiltamme.

%d bloggaajaa tykkää tästä: